Waarom een aankoopmakelaar van toegevoegde waarde is

Waarom een aankoopmakelaar van toegevoegde waarde is

Argument 1: slechts één contactpersoon 

Het hebben van een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat er maar 1 contactpersoon is. Dit scheelt een hoop tijd maar vooral het voorkomt ruis op de lijn. Het is altijd duidelijk bij wie je moet zijn voor welke vraag.
Ook zorgt het hebben van een aankoopmakelaar voor een professionelere en serieuze benadering door de verkopende partij. Dit omdat een aankoopmakelaar inzicht en kennis van de markt heeft en zonder emotie kan handelen.

Argument 2: je bent goedkoper uit 

De verkoopmakelaar is gebaat bij een zo hoog mogelijke aankoopprijs aangezien hij dit heeft afgesproken met zijn klant; de verkoper. Een aankoopmakelaar doet de onderhandeling altijd namens de koper en is daardoor gebaat bij een zo laag mogelijke aankoopprijs. Dit is immers één van de voordelen dat een aankoopmakelaar behoort te bieden aan de koper.
Tevens; woningen in Spanje staan gemiddeld bij 4-6 makelaars te koop. Een aankoopmakelaar zoekt altijd de partij op die de woning direct van de eigenaar heeft. Dit zorgt voor kortere lijntjes, maar vooral de mogelijkheid voor de scherpst mogelijke prijs.
PrimaVillas heeft in 2018 door scherp onderhandelen gemiddeld 6,4% onder de vraagprijs kunnen aankopen.

Argument 3: er zijn geen tegenstrijdige belangen 

De aankoopmakelaar behartigt ten allen tijde de belangen van de koper en zal daarom altijd streven naar hetgeen het beste is voor de koper in de breedste zin van het woord. Een verkoopmakelaar is contractueel verplicht de belangen van de verkoper te behartigen.
Een aankoopmakelaar houdt zich uitsluitend bezig met de aankoopbegeleiding van woningen, hij kent de omgeving en kan derhalve een goede waardebepaling doen.
Zodoende zijn er geen tegenstrijdige belangen, ook niet ten opzichte van verkoopmakelaars waarmee onderhandeld moet worden over de prijs. Zodoende kan de aankoopmakelaar altijd objectief blijven en kan er ten allen tijde professioneel onderhandeld worden, met als resultaat: de beste aankoopprijs voor de koper.

Argument 4: toegang tot het gehele aanbod 

Een aankoopmakelaar heeft de toegang tot een zeer breed aanbod - daar hij niet beperkt is in het aanbod van één specifieke makelaar maar toegang heeft tot het gehele aanbod in de desbetreffende omgeving. De aankoopmakelaar zal dus zeer gericht op zoek gaan, geheel op basis van de aangegeven wensen en criteria. Het is hierbij niet van belang bij welke verkoopmakelaar dit is. Ook gebeurt het regelmatig dat een aankoopmakelaar kennis krijgt van een woning die nog niet officieel op de markt is. Hierdoor heb je dus de eerste keuze.

Argument 5: begeleiding van begin tot eind

Een aankoopmakelaar neemt alles uit handen om zo de koper te ontzorgen; denk hierbij aan het plannen van bezichtigingen (ook wanneer er verschillende verkoopmakelaars in het spel zijn), het verkennen van de omgeving, het afsluiten van een bankrekening, het regelen van het NIE nummer, het opmaken en controleren van de koopakte, etc.
Ook helpt een aankoopmakelaar de koper met het vinden van woningen, de screening van de woningen en het verkrijgen van belangrijke informatie. Indien je zelf een woning hebt gevonden (waar dan ook), ook dan zal de aankoopmakelaar deze screening doen.