Huis kopen in Oliva

 • Experienced buying agent in Spain
 • Our customers rate us with a 9.3
 • Over 3,500 existing and new-build homes
 • Free consultation in the Netherlands or Spain

Bent u in de oriënterende fase om een huis te kopen in Spanje? Kijk dan eens naar het plaatsje Oliva aan de Costa Blanca? In ons aanbod hebben wij verschillende woningen beschikbaar, van een villa tot aan een appartement. Indien u het gewenste niet kunt vinden op onze website, neem dan contact met ons op. Wij hebben namelijk nog meerdere woningen beschikbaar die (nog) niet op de website staan.

Uitgelichte woningen


Over de plaats Oliva 

Oliva is gelegen net onder het plaatsje Gandia. Het heeft zo’n 10 km lengte aan strand en de temperatuur is er voor een groot gedeelte van het jaar hoger dan 20 graden. De plaats bestaat uit twee gedeeltes; het strand en het historische centrum. In het centrum is nog veel terug te zien uit de Spaanse geschiedenis. Door de kleine en smalle straatjes en het er enkel toegankelijk is voor voetgangers maakt de plaats erg sfeervol.

Culturele to do’s

 • De twee oude kerkjes de Santa Maria la Major en de Sant Roc 
 • Monument Convent Nuestra Senora del Rebollet 
 • De 45 meter hoge toren Torre de Comare 
 • De huizen van de aanzienlijke Spanjaarden uit de 15e eeuw in Calle Tamarit
 • De moslim invloeden in het gebied Sant Roc 
 • De gezellige markt Passeig Lluiís Vives 
 • De ruïnes van het 16e eeuwse kasteel Santa Anna

De omgeving en de natuur van Oliva 

In Oliva vind je zo’n 10 km aan strand, waarvan de bekendste Playa Pau-Pi is. Qua voorzieningen is het bij bijna alle strand goed geregeld. Hier bevinden zich zonnebedden, parasols en natuurlijk EHBO. Indien u op zoek bent naar een actieve bezigheid dan kunt u het beste naar de haven. Hier bevinden zich vele watersport bedrijven. Als u van wat ruigere stranden houdt dan kunt u naar Playa Terranova of Playa Aigua Blanca.
Voor de echte natuurliefhebber heeft Oliva ook een prachtig natuurgebied te bieden. Dit heet het Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Er zijn hier vele moerassen en andere wateren te vinden. Perfect dus voor de echte wandelaars en fietsers.

Spanje is geen Spanje zonder haar feestdagen...

Zoals in een groot gedeelte van de Costa Blanca wordt ook in Oliva het feest van de Moren en de Christenen gevierd. Tijdens dit feest staat de historische confrontatie tussen de twee culturen gedurende de periode van de 8e tot de 15e eeuw centraal. De viering van deze overwinning is onder andere in Oliva groots en kleurrijk. Gevechten worden nagespeeld en er is muziek, vuurwerk, paradas en nog veel meer. Het wordt altijd gevierd in het derde weekend van juli. 

In de tweede week van januari wordt er nog een ander belangrijk feest gevierd; namelijk San Antonio - de beschermheilige van de huisdieren. Op deze feestdag neemt men dan ook hun huisdier mee naar de kerk. Qua culinaire activiteiten kan men genieten van heerlijke rijstgerechten en van de Middeleeuwse markt.

Advies nodig?

Bent u nog in twijfel of u liever een appartement wilt kopen of een villa? Twijfelt u over de plek of wilt u gewoon een vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen.