Vakantiehuis in Jalón - Xálo, Spanje

  • Experienced buying agent in Spain
  • Our customers rate us with a 9.3
  • Over 3,500 existing and new-build homes
  • Free consultation in the Netherlands or Spain

Wilt u een vakantiehuis kopen in Jalón/Xálo in Spanje? Lees hieronder meer over de plaats of bekijk direct ons aanbod hieronder.

Uitgelichte woningen


Over de plaats Jalón 

Het dorp Jalón, oftewel Xálo is een rustig dorpje, gelegen in het binnenland van de Costa Blanca. Het ligt op zo’n 10 km het binnenland in, achter Benissa. Het dankt haar bekendheid onder andere aan de wijnproductie. Een andere bekendheid is de wekelijkse vlooienmarkt die elke zaterdag wordt gehouden in de westkant van het dorp.

Doordeweeks is het vrij rustig in het dorp. Je kunt er prachtig wandelen door de oude dorpskern. Met name Calle Mayor en Plaza de Jalón zijn de belangrijkste plekjes van het dorp. In de zomermaanden is het prachtig om de rivier Rio Jalón te bezoeken. Deze rivier heeft een lage waterstand en in combinatie met de bloemen en struiken in de rivierbedding zorgt het voor een prachtig plaatje.

De trekpleisters van Jalón  

Jalon - Xalo staat bekend om de wijnteelt. Het is dan ook echt echt de moeite waard om de wijncoöperatie te bezoeken. Hier kunt u de smaakvolle streekwijnen proeven en kopen. De prijzen zijn hier verrassend laag, voor een goede wijn betaalt u hier slechts enkele euro’s per liter.

Een andere trekpleister van dit dorp is de wekelijkse vlooienmarkt. Iedere zaterdag staan hier zo’n 200 tot 250 kraampjes met allerlei verschillende spullen. Het varieert van antiek tot vintage, maar ook de typische toeristische spullen zoals hoeden, tasjes, jurken, zonnebrillen, etcetera. Het overgrote aanbod van de vlooienmarkt in Jalon die overtreft wel echt het niveau van een doorsnee markt die in de rest van de omgeving te vinden is. Als u goed zoekt dan kunt u echt met leuke spullen thuiskomen. Deze wekelijkse vlooienmarkt begint rond een uur of 08:00 en sluit om 14:00.

Onroerend goed in Jalón - Xálo, Spain

Wanneer u niet bekend bent met de markt waar u wilt gaan kopen, dan kan het een uitdaging zijn om te bepalen wat voor u geschikt is voor uw specifieke situatie. De regelgeving is totaal anders dan in Nederland, maar ook de woningmarkt, de prijzen en procedures verschillen extreem van Nederland. 

Hier helpt PrimaVillas u graag mee. 

Ook adviseren wij om pas iets te kopen als u zeker weet dat er een goed gevoel is bij de omgeving. Een omgeving kan niet meer veranderd worden, maar uw eigen woning wel. 

Dus bent u nog in de oriënterende fase voor het kopen van een vakantiehuis en wenst u een geheel vrijblijvend en gratis advies? Neem dan contact met ons op of laat uw gegevens achter zodat wij contact met u kunnen opnemen. 

Wij leggen u dan graag alles uit met betrekking tot de regelgeving in Jalón - Xálo en indien nodig de financieringsmogelijkheden. Tevens kunnen wij op basis van uw wensen- en eisenpakket een selectie maken van woningen en/of grondstukken. Hierna plannen we de bezichtigingen in en in het geval er sprake is van een grondstuk, kunnen we tevens verschillende bouwbedrijven bezoeken. Zodoende krijgt u een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. 

Wij zullen u in het gehele traject begeleiden, ook na de koop. In Spanje wordt de fee betaald door de verkopende partij, uit een vooraf besproken percentage van de verkoopprijs. U betaalt als koper dus niets.